Jestę nolifem! \o/
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
Efekt:
<br /> <pun_date> </td> <td class="cb_right"> <strong><pun_error></strong><br /> <pun_error_text> </td> </tr> </table> </div>[/quote]
Ostatnio edytowany przez Lolz (2012-12-31 22:22:59)
Jeśli chcecie mieć powiadomienie dźwiękowe to w "separacji wiadomości" dajcie kod:
<div class="cb_all"><table class="cb_table"><tr><td class="cb_left" valign="top"><div class="cb_lewy"><object width="0" height="0"><param name="movie" value="http://flash.zapodaj.net/swf/44b31eef54e0.swf"><embed src="http://flash.zapodaj.net/swf/44b31eef54e0.swf" width="0" height="0"></embed></object>
a w modyfikacji css:
div.cb_all object { display: none; } div.cb_all:last-child object { display: inline; }
--------------------------
Poniżej opcjonalny dodatek:
Jeśli chcecie dać opcję wyboru użytkownikom z pomocą Jdevo to:
1. Do modyfikacji css dajcie:
div.cb_all object { display: none; }
2. Otwórz plik settings.php
a) Przed:
// Moderowane przez - domyślnie wyłącza wyświetlanie się.
Wklej:
//Powiadomienia dźwiękowe na CB. Domyślnie wyłączone. if ($_GET['dzwiek']) { if ($_GET['dzwiek'] == on) { setCookie("dzwiek", "on", time()+24*3600*365); $sWynik = 'Powiadomienie dźwiękowe w CB włączone.'; } if ($_GET['dzwiek'] == off) { setCookie("dzwiek", "", time() - 3600); $sWynik = 'Powiadomienie dźwiękowe w CB wyłączone.'; } }
b) Przed:
<span style="font-weight: bold"><span style="font-size: 17px; line-height: normal">Wyświetlanie "moderowane przez":</span></span> <br />
Wklej:
<span style="font-weight: bold"><span style="font-size: 13px; line-height: normal">Powiadomienie dźwiękowe w CB:</span></span> <br /> Powiadomienie dźwiękowe o nowej wiadomości w ChatBoxie.<br /> • <a href="?dzwiek=off">Wyłącz</a> (domyślnie).<br /> • <a href="?dzwiek=on">Włącz</a>.<br /> <br />
3. Otwórz plik style.php
przed:
// Domyślnie usuwa "moderowane przez".
Wklej:
// Dźwięk wiadomości w CB. Domyślnie wyłączony if (isset($_COOKIE['dzwiek'])) { echo "\n div.cb_all:last-child object { display: inline;} \n"; } else { echo "\n /* Dźwięk wiadomości w CB wyłączony */ \n"; }
Ostatnio edytowany przez Lolz (2013-01-17 20:15:19)
Użytkownik
W komunikacie błędu na końcu musi być to [/.quote] ?
witam. chciałem zastosowac ten kod u siebie na czacie ale... no właśnie coś tam pomogło ale nie do końca to wygląda tak jak powinno:
skopiowałem wszystko tak jak ma być. próbowałem się samemu doszukać czemu tak sie dzieje, ale z powodu ze kompletnie nie znam css a html tak delikatnie tylko, to postanowiłem tu napisać bo sam bym pewnie szukał w nieskończoność
Ostatnio edytowany przez rafcini2 (2013-11-11 22:39:26)
Nowy użytkownik
Fajny skrypt nie podobaja mi sie tylko te linijki biale i to ze nick jest za blisko