Z powodu pró¶b ostatnio paru u¿ytkowników ( w sumie to dwóch ) na ¿yczenie w parê minut podaje skrypt jak zrobiæ wiadomo¶æ tak± jaka jest w og³oszeniu zwyk³y specjalnie dla "Zarejestrowanych" oraz po zalogowaniu inna dla "Niezarejestrowanych".
Innym s³owem uk³ad wygl±da tak:
Dla niezalogowanych:
= OG£OSZENIE ZWYK£E =
= OG£OSZENIE dla niezarejestrowanych =
Dla zalogowanych:
= OG£OSZENIE ZWYK£E =
= OG£OSZENIE dla zalogowanych =
Kod:
<script> jQuery(document).ready(function() { /// Og³oszenie dla zarejestrowanych by ukaszf9 jQuery(this).find('#brdheader #brdwelcome .conl li strong').val(function() { jQuery('#announce').after('<div id="announce" class="block"><h2><span>Wiadomo¶æ dla zarejestrowanych</span></h2><div class="box"><div class="inbox"><div>Tutaj tre¶æ wiadomo¶ci na zarejestrowanych. Pamiêtaj by nie stosowaæ enterów - nie rêczê wtedy, ¿e bêdzie dzia³aæ.</div></div></div></div>'); }); /// Og³oszenie dla niezarejestrowanych by ukaszf9 jQuery(this).find("#brdheader #brdwelcome .conl li:contains('Nie jeste¶ zalogowany.')").val(function() { jQuery('#announce').after('<div id="announce" class="block"><h2><span>Wiadomo¶æ dla niezarejestrowanych</span></h2><div class="box"><div class="inbox"><div>Tutaj tre¶æ wiadomo¶ci dla niezarejestrowanych. Pamiêtaj by nie stosowaæ enterów - nie rêczê wtedy, ¿e bêdzie dzia³aæ.</div></div></div></div>'); }); }); </script>
Wklejamy do og³oszenia po ówczesnym do³±czeniu biblioteki jQuery:
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.7.1.min.js"></script>
Trzeba pamiêtaæ, ¿e zwyk³e og³oszenie musi byæ w³±czone.
ukaszf9
Móg³by¶ mi podaæ jak ma wygl±daæ taki kod? Wyznaczy³by¶ tylko miejsce na nick i ja bym sobie uzupe³ni³, bo jestem w tych sprawach kompletnym laikiem ^^